Välbesökt mässa

Jakt & Fiske mässan som Säffle kommun arrangerade i helgen blev mycket lyckad, det var andra året som kommunen kör detta tema och jag är säker på att arrangemanget har kommit för att stanna. Det finns ett enormt intresse för jakt, fiske, natur och djur i dessa Värmländska trakter och uppslutningen var mycket stor då man beräknade att det kom ungefär 900 besökare.

Min monter som helt handlade om de vita älgarna.

Min monter som helt handlade om de vita älgarna, på duken ovanför rullade det film hela dagen.

Många utställare

Säffle kommun med Putte Grötting i spetsen har gjort ett fantastisk arbete för att få en stor bredd på arrangemanget så att det skall passa besökande i alla åldrar då det fanns allt från fiskdamm till skyttesimulator. Lokala fiske och skytteklubbar visade upp sin verksamheter och det var flera trollingekipage på plats utanför Medis lokaler som ligger fint belägna vid Byälven. Länsstyrelsen i Värmland hade en stor monter där man kunde diskutera allt från fiskeregler i Vänern till alla olika aspekter på rovdjuren och de olika rovdjursfrågorna. Det var företag som sålde fotoutrustning, fiskeredskap, vapen, båtar, och köttprodukter. Svenska jägareförbundet var också på plats och visade upp sin verksamhet och det fanns hornbedömare på plats hela dagen för att bedöma horn.

Film från Jakt & Fiske mässan.

Mässan var otroligt välbesökt och stundtals var det riktigt trångt bland alla montrar, på väggen över min monter  visade jag filmer på vita älgar under hela dagen. Vid två olika tillfällen så hade jag bildföredrag om de vita älgarna i en separat visningslokal.

Bildföredrag om de vita älgarna.

Jag diskuterar en vit älg som ligger och idisslar.

Jag diskuterar en vit älg som ligger och idisslar under mina föredrag.

Det är otroligt slitsamt att vara med på dessa tillställningar men fantastiskt kul och man knyter så många kontakter. Mest spännande är nog alla kontakter med jägare från ett stort område i Värmland och att få ta del av deras upplevelser och berättelser om möten med de vita älgarna.

Det var många och givande samtal med besökarna.

Det var många givande samtal med besökarna.

Alla utställare som packade ihop på eftermiddagen var mycket nöjda med både antalet besökare och hur kommunen hade fixat och trixat för oss. Jag är jätte nöjd med dagen och med min insats, det var skönt att ha både chaufför och hjälp med att packa in allt i bilen när vi skulle åka hem. Väl i bilen så for tankarna iväg till jägaren som lämnade sitt telefonnummer om jag ville fotografera en älgtjur som är relativt stationär i juli och augusti den hade 26-taggar i höstas…..

Må väl!

/Ingemar

Foto och filmare Heléne Hansson.