Mina naturtankar

För mig känns naturen helt ”naturlig” det är ju en så stor del av mitt liv efter som jag tillbringar så mycket tid där antigen fysiskt eller när jag är sämre i kroppen så är jag där tankemässigt. Hur vi människor kan påverka naturen så negativ som vi gör är helt…….

Ja man blir helt mållös

Arg, rädd och ledsen!

Jag har otroligt mycket naturtankar och funderingar, vad är det vi gör med vår natur? Naturen kan existera utan människan men människan kan inte existera utan naturen. Varför vårdar och behandlar vi inte ”våra” djur och naturen bättre.

Vi måste börja ta vara och skydda alla våra utrotningshotade arter. Det känns som om det bara är pengar som styr vilket det också är tyvärr. Tänk att vi nästan helt har utrotat tigern i världen….

Haven är utfiskade med hjälp av myndigheter som hela tiden fattar felaktiga beslut, beslut som starkt sammanhängande av ekonomiska åsikter.

Vi måste öka acceptansen för våra rovdjur/rovfåglar och vårda dem som finns kvar. Självklart så måste vi ju i Sverige ha en livskraftig och genetiskt bra vargstam. Fast vi kan å andra sidan inte blunda för problematiken som människorna som lever med varg får utstå. 

Det byggs vindkraftverk på otroligt tokiga ställen så våra rovfåglar blir drabbade och får sätta livet till när de kolliderar med vindkraftverken.

Vår ”egen” berguv som jag och min sambo har tillbringat åtskilliga nätter att lyssna på blev skjuten för några år sedan. Hur kan man skjuta en berguv i ”modern” tid… Ja, det konstiga är att jag blir förvånad, tänk så mycket som skjuts dagligen runt om i landet och världen.

Vi måste alla ta detta på allvar! Visst jag har förståelse för att extremt fattiga människor tjuvskjuter för mat och försäljning, då det handlar om överlevnad. Jag förstå varför det händer men accepterar det inte, vi måste hjälpa till.

Alla måste mötas på halva vägen och tänka till!