Media

Jag trivs bäst när jag sitter på en stubbe i skogen och väntar på något djur som aldrig kommer, det kan vara en varg, lo eller en stor älg. Men visst blir det någon bild i bland även om det inte är på de djuren som jag åkte ut för. Många av dessa bilder och filmer hittar ut till olika köpare både via mig direkt eller bildbyrån som jag är ansluten till.

Aftonbladets löpsedel, i samband med reportage om vit älg. Detta kommer jag nog aldrig vara med om igen, naturbild på löpet, Juni 2014.

Aftonbladets löpsedel, i samband med reportage om vit älg. Detta kommer jag nog aldrig vara med om igen, naturbild på löpet, Juni 2014.

Dessa bilder och filmer används i allt från tv, tidningar, tidskrifter, böcker, broschyrer, faktatidningar eller vid utställningar och föredrag. Sveriges alla stora dagstidningar har använt min djur och naturbilder i rena nyhets samanhang vilket är kul, det är för lite djur och natur i dagspressen.

 

 

 

Jag har haft filmmaterial hos Sveriges television i Mitt i naturen, Landet runt, Västnytt, och den lokala Nyårskrönikan 2013 som sändes över Västnytts område. I nyårskrönikan var jag själv med och den spelades in i SVT stora studio i Göteborg, spännande men en mycket pirrig tillställning. För Sveriges radio har bland gjort radio i skogen vilket var lite speciellt. Var även med under Världens barn galan 2014 då vi var några lokala fotografer som skänkte var sin tavla till Radio väst världens barn insamling.

Under 2014 blev jag kontaktad av Tyska Bild Zietung som körde ett reportage om den vita älgen. Fantastiskt kul att en gång i livet få känna sig som Mattias Klum med tanke på storleken på tidningen. Bild Zietung trycks i 2,5 miljoner exemplar och beräknas ha 10 miljoner läsare, så det kommer jag aldrig komma i närheten av igen.

Urval av bild och filmköpare:

Ett litet urval av tidskrifter, magasin och pressmaterial där mina bilder medverkat.

Ett litet urval av tidskrifter, magasin och pressmaterial där mina bilder medverkat.

Världsnaturfonden, Sveriges television, Sveriges radio, Aftonbladet, Expressen, GT, GP, Trafikverket, Havs och vattenmyndigheten, Flertalet Länsstyrelser, kommuner, Jaktjournalen, Jaktmarker & Fiskevatten, Tidningen Land, Bohusläningen, TTela, Digitalfoto, Våra rovdjur, Svenska Rovdjursföreningen, Vår fågelvärld.

 

 

Några exemplar av Uddevalla-posten och tidningen Västsverige.

Några exemplar av Uddevalla-posten och tidningen Västsverige.

Sedan ungefär två år tillbaka så skriver jag för två lokala tidningar Uddevalla-posten som självklart nog har Uddevalla kommun som utgivningsområde. Den andra är tidningen Västsverige som ges ut över västra götaland. I båda dessa tidningar visar jag djur och naturelaterade bilder och texter som följer aktuella händelser och årstider.

 

 

Det är trevligt att få sprida lite bilder lokalt och förhoppningsvis även sprida lite djur, fågel och naturintresse. På länken nedan finns några smakprov i .pdf form, dessa är minst några månader gamla.

Uddevalla-posten, Tidningen Västsverige