Har storken utökat verksamheten

Den vita storken som befann sig vid Malöga flygplats, Trollhättan i början på veckan har nu kommit till Bohuslän. Ja, storken drog över Uddevalla vid lunchtid igår i den kraftiga vinden och sågs då över de centrala delarna av staden och strax efter högt över Frölandskrossen. Nu kan man fundera på om storken har utökat verksamheten med dop och inte bara leverans av barnen då den dök upp vid Kville kyrka i Bohuslän under förmiddagen.

Vit stork med Kville kyrka i bakgrunden, Tanum Bohuslän.

Vit stork med Kville kyrka i bakgrunden, Tanum Bohuslän.

Storken som är ringmärkt med en metallring på vänster ben gör gällande att den troligen är ringmärkt i Gdansk, Polen.

Storken står på lyktstolpen och vilar med ett ben uppdraget.

Storken står på en lyktstolpen och vilar med ett ben uppdraget.

Det är ju egentligen inte så sällsynt med vita storkar i Bohuslän utan det inträffar årligen och i början på juni var det tre omärkta storkar som besökte oss den gången var det på en nyslagen vall vid Kode, Kungälvs kommun.

Se tidigare inlägg här: Bohuslän för besök av storken.

Film på vit stork vid Kville kyrka, Bohuslän

Storken var i området runt kyrkan under några timmar på förmiddagen och flög sedan vidare så vi får se var den dyker upp nästa gång. En stork är ju väldigt stor och spektakulär och brukar alltid uppmärksammas av fågelskådare när den kommer flygandes. Innan jag kom till Kville så såg fågelskådare när storken födosökte på en åker några hundra meter från kyrkan.

Är det dop på gång i kyrkan?

Storken balanserar i de kraftiga kulingvindarna.

Storken balanserar i de kraftiga kulingvindarna.

Ha en fin fortsättning på veckan.

/Ingemar