Salskrake

Det är sällan som man får tillfälle att verkligen både studera och fotografera salskraken på närmare håll då den alltid brukar hålla sig på behörigt avstånd. Den salskrakshane som lät hormonerna ta överhanden i våras då den fattade tycke för en kniphona i Vargön var ju ett undantag. Den uppvaktade en knipa under en dryg månads tid och jagade bort alla rivaler från kniphonans närhet. Jag har skrivit om detta tidigare i inlägget Triangeldrama men här kommer några bilder på enbart salskraken som jag inte har skrivit om.

Salskrake med frisyr som Jaromir Jagr.

Salskrake men en frisyr som skulle imponerat på ishockey legenden Jaromir Jagr

Salskrake men en frisyr som skulle imponerat på ishockeylegenden Jaromir Jagr.

Fåglar är så otroligt fascinerade och jag försöker lägga mer tid på dem än jag har gjort den senaste 3-4 åren. Det finns så mycket att lära sig och att upptäcka med dem, när man sedan lägger till fotograferingen så får allt en dimension till. Går jag ännu längre tillbaka i tiden så fotograferade jag oerhört mycket fåglar men de senaste åren så har ”konstiga” projekt tagit överhanden och fåglarna har fått stå tillbaka.

En bild på samma "tema" som ovanstående men vid ett annat tillfälle och den ger ett kallare intryck.

En bild på samma ”tema” som ovanstående men vid ett annat tillfälle och den ger ett kallare intryck.

Det var oerhört tacksamt att vid flera tillfällen kunna få fotografera salskrakshanen på relativt nära håll utan att den för den delen blev störd. När det gäller kärlekslivet så blev det inga avkommor detta året men det finns dokumenterade fall där salskrake och knipa har lyckats och fått ungar, dessa så kallade knipskrakar är såklart mycket sällsynta och får ett säreget utseende.

Det gäller att hålla sig fin  när man är i friar tagen.

Det gäller att hålla sig fin när man är i friar tagen.

Må väl!

/Ingemar