Utrustning

Nikon

Jag fotograferar helt uteslutande med utrustning från Nikon i allt från kompaktkamera till mina systemkamerahus.

Nikon D4 systemkamera hus.

Nikon D4 systemkamera hus.

Vanligaste uppsättningen för mig är Nikon D4 kamerahus och ett 500mm f/4 objektiv och jag brukar sätta på en extern mikrofon om jag filmar någon sekvens. Detta underförutsättning att jag är väldigt nära bilen då det är mycket att bära. Är det en bit från bilen så använder jag oftast 300mm f/4 som är ett mycket bra objektiv och framför allt litet, smidigt och lätt.Tyvärr så kan jag inte filma i 4K vilket gör att man är mycket begränsad på flera olika plan men jag är ju ingen filmare utan filmar ”lite för skojs skull”.

Just när det gäller filmande så blir man lite vingklippt när man filmar med systemkamera jämfört med riktig filmkamera men det är var riktigt kul när man fick den funktionen i de nyare kamerahusen.

Under en period i livet så filmade jag ganska så mycket men filmandet fick stryka på foten till förmån för stillbildsfotograferingen. Jag använder faktiskt min gamla filmkameras väska än idag till mina nyare kamerahus då det passar perfekt. Gissar att jag köpte väskan för ungefär 25 årsedan och den är still going strong, funktionalitet varvas med nostalgi.

Nikon Professionell Service

Sedan jag började fotografera mer seriöst och kommersiellt så har Nikon tagit mig under sina vingar med deras Nikon Professionell Service vilket gör att jag alltid har fungerande utrustning. De garanterar service inom 48 timmar annars så lånar de direkt ut motsvarande hus/objektiv. Hm, tänk om jag kunde få detta avtal med NU-sjukvården att de skulle fixa ”allt” inom 48 timmar annars så får jag låna…

-”Ja, jäklar det hade varit något”.